De mobiele telefoon

De techniek zijn de twee afgelopen eeuwen enorm snel vooruit gegaan. De allereerste telefoon uitvinding is nog niet eens zo heel lang geleden, relatief gezien dan. Terwijl er tegenwoordig de kleinste, snelste en modernste mobiele telefoons beschikbaar zijn. Telefoons worden met de dag sneller, dunner en de schermen worden steeds groter en scherper. Wat vroeger nog apparaten waren zo groot en lomp als bakstenen zijn vandaag de dag majestieuze smartphones geworden.

De mobiele telefoon van vandaag

De mobiele telefoon van vandaag biedt de gebruiker zoveel meer functies dan alleen maar bellen of sms’en. Internetten, agenda’s bijhouden, muziek luisteren en foto’s maken zijn slechts een kleine greep uit de tientallen functies die de mobiele telefoon vandaag de dag bezit.

De resolutie en het grootte van een scherm is vandaag de dag één van de meest belangrijke eigenschappen voor een smartphone. Omdat er zoveel verschillende functies gebruikt kunnen worden op de telefoons via “apps” is een groot scherm nodig om dat allemaal te kunnen gebruiken. Maar daarnaast is er ook een sterke processorkracht nodig om al die moderne software te kunnen draaien. De processors van mobiele telefoons zijn haast te vergelijken met die van laptops van een aantal jaar terug. Dankzij die vooruitgang kunnen er zelfs 3D spellen op zo’n smartphone gespeeld worden.

Telefoon abonnementen

Naarmate de techniek vordert en de smartphones steeds meer functies krijgen gaat uiteraard ook de prijs omhoog. Los kost een toestel vaak honderden euro’s en dat hebben mensen er niet voor over op korte termijn. Gelukkig zijn er naast de komst van vele toestellen ook vele telefoon abonnementen op de markt gekomen. De prijs van een mobiel abonnement was vroeger nog heel erg duur. Een mobiele telefoon kopen was vroeger nog iets heel speciaals. Tegenwoordig is er zoveel aanbod van verschillende providers dat er ook een goede marktwerking is. Een uitkomst hiervan zijn goedkope abonnementen die vaak in combinatie zijn met een “gratis” toestel. Uiteraard zit de prijs van het toestel doorberekend in de maandprijs maar daar merkt de consument weinig van. Zo kan iedereen op deze manier de nieuwste smartphones aanschaffen zonder daar in eerste instantie een klein kapitaal voor te moeten neerleggen.

Comments are closed.