Plafond Ornamenten

Plafond ornamenten zijn composities of versieringselementen die bedoeld zijn om voorwerpen of gebouwen  of delen daarvan te versieren. Doorgaans worden ornamenten gebruikt op o.a. pilaren, kroonlijsten, balken en deuren. Verder worden ornamenten niet alleen gebruikt op gebouwen, maar ook op schepen, schilderijlijsten en meubels.

Ornamenten werden vooral in de Renaissance veelvuldig gebruikt. Ze hadden in die tijd ook vaak een bouwkundige functie en waren onderdeel van de gehele gebouwconstructie.  Meestal waren de ornamenten gemaakt in marmer of hout. Ook in de Romeinse- en Griekse tijd werden ornamenten veel gebuikt. Dit verklaart ook de populariteit van ornamenten in de Renaissance en Barok.

Heden ten dage worden ornamenten nog steeds toegepast op gebouwen. De ornamenten worden dan vooral gebruikt om het gebouw een antieke en historische uitstraling te geven.

Indien u op zoek bent naar een bedrijf die ornamenten kan maken dan moet je eens kijken op het-schippertje.nl. Het Schippertje is de specialist in Nederland op het gebied van het maken van ornamenten.

Comments are closed.